Vanliga frågor

Vad behöver jag veta inför poolbygget?

Att bygga pool är ett stort beslut som kräver att du har koll på såväl tomtens förutsättningar, som dina önskemål. Du behöver ta hänsyn till sådant som isolering, utseende, funktion och byggtid. Frågorna kan med andra ord vara många. Här har vi samlat några svar som förhoppningsvis gör resan mot poolen lite smidigare.

Hållfasthet

Ovan mark eller delvis nedgrävd? Det är en fråga som de flesta ställs inför innan poolbygget drar igång. För att besluta om detta behöver ni känna till poolstommens hållfasthet. Jacopoolen har en stark konstruktion och kan placeras på såväl plan mark som i sluttning. Läs mer om våra modulsystem här. 

Skapa rätt poolkänsla

Det går att skapa den där eftersträvade poolkänslan utan att kakla poolen, som många gånger kan bli dyrt och svårt att hålla efter. Jacopoolen är formgjuten helt i komposit, och har en integrerad yta av fasad kakelstruktur. Det innebär att poolen får den där exklusiva känslan av kakel, fast utan kaklets känsliga nackdelar.

Pooltrappa i hela poolen

Våra pooler är byggda med integrerade trappsteg runt hela poolen. Det innebär att du inte behöver en trappa eller badstege på ett specifikt ställe, utan du kan smidigt ta dig ner och upp ur poolen överallt. På samma sätt kan du använda trappsteget att sitta på, längs hela poolen.

Isolering

En isolerad pool håller värmen bättre. Jacopoolen är tillverkad helt i kompositmaterial med ett PVC-baserat kärnmaterial för extra isolering, vilket ger lägre uppvärmningskostnader. Vår superisolering av purskum motsvarar 200 mm frigolit vilket gör Jacopoolen lika välisolerad som ett spabad.

Byggtid

Hur lång tid det tar att bygga en pool beror på många saker. Framförallt beror det på vad för typ av pool du vill ha, och vilket system som ska monteras. Jacopoolen levereras i sektioner och limmas ihop direkt på plats. En metod som håller nere såväl transportkostnad som byggtid, så att du kan njuta av din pool inom en snar framtid.

Livslängd

Livslängden på din pool beror på många faktorer. Röta och rost är faktorer som oftast påverkar livslängden på vanliga poolstommar i Sverige. En pool i komposit, som är tillverkad helt i äkta vinylester, har en betydligt längre livslängd. 

Snacka pool med oss

Vi hjälper dig designa och skapa en pool med din egna prägel. Kontakta oss så berättar v i mer. 

[hfe_template id='351']